perjantai 18. tammikuuta 2013

Pakkaspäivä

 Huikean kylmä päivä ja näyttää vain kiristyvän yötä kohti. Onneksi oli vapaapäivä, eikä aamulla tarvinnut autoa käynnistellä. Kiitos kaikille kommentoijille! Koiramäki on niin huikea juttu. Keväästä tulee toki työntäyteinen, mutta lopputulos tulee varmasti kaikesta hehkutuksesta huolimatta olemaan vielä hienompi kuin kukaan osaa edes kuvitella!
Aurinkokin paistoi tänään kirkkaalta taivaalta. Kissat ei paljoa ulkoile näillä pakkasilla, mutta Sulo urheana lähti aamulla kiertämään tiluksensa ja katsomaan että kaikki on ok. Törmäsin häneen heinävarastossa ja siellä yhdessä istuskeltiin jonkun aikaa ja ihmeteltiin ovesta paistavaa aurinkoa. Lopulta kannoin hänet sisälle, koska kylmässä lumessa tarpominen näytti sen verran hankalalta. Joka askeleella kissan piti ravistella kylmästä kärsiviä käpäliään.
Alpakat lähtivät ulos mielellään, vaikka pakkanen paukkui. Toki haen ne tavallista aiemmin sisälle, mutta aurinko tekee heillekin hyvää.
Aika paljon havainnoin eläimistä kaikenlaista informaatiota kun niiden kanssa joka päivä tunteja touhuilen. Sylvesterin viisaus, tai joku, yllätti taas joku päivä. Silloin kun tuli ne suojakelit yht'äkkiä, niin ekana päivänä ei mitään, mutta tokana aamuna, kun maa oli yön aikana muuttunut jäiseksi ja liukkaaksi, Syltty tiesi sen jo tallissa. Syltty liukastelee muita useammin (ehkä siksi että sillä on paljon isommat "tassut", oikeat lättäjalat, eikä kynnet ota niin hyvin vastaan kuin pienempijalkaisilla) ja sitä haittaa se liukkaus oikeasti.
Niin, se siis arvasi liukkauden jo tallissa, ja alkoi venkoilla ulos tuloa jo käytävällä mistä ei vielä edes näe ulos. Ovi oli toki auki, eli se saattoi jotenkin haistaa sen pääkallokelin. Heti ovella se laittoi pään alas ja alkoi etsiä normaalin kulkureitin reunoilta pitävämpää maaperää. On se tarkka.
Viisaus ei kuitenkaan riitä siihen että alpakat (tai muutkaan eläimet) osaisivat liukkaalla kulkea siitä mistä olen hiekoittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti