lauantai 12. tammikuuta 2013

Maa-artisokkaa ja telkkarin töllötystä




Koska aurinko on pilkistänyt muutamana päivänä taivaalta, ja päiväkin on selkeästi pidentynyt, alkaa mieleen hiipiä tulevan kesän istutukset. Maa-artisokkaa täytyy ilmanmuuta laittaa tänä vuonna. Ja hernettä aika paljon, perunaa ehkä vähemmän kuin viime vuonna, tomaattia, ananaskirsikkaa, salaattia... ja mitä kaikkea muuta.
Tänään tein kaupan maa-artisokasta ihanaa keittoa Näsinneulan keittokirjan ohjeella. Nams!


Tänään meillä kävi myös uusia naapureita katsomassa eläimiä, peräti 5 lasta kerralla. Ja sitten tuli kengittäjä ja hänelläkin oli lapsi mukanaan. Mysli pitää lapsista, ja Fapsukin osaa käyttäytyä hyvin pienten lasten kanssa, olivat selvästi mielissään tänään kaikesta huomiosta.
Ja nyt Fapsulla on tilsakumit alla, huomenna lähdetään lähimetsään testaamaan uusia kenkiä.




Kohta alkaa Putous, mä fanitan täysillä Sanna-Raipe Helmistä! Tunnistan siitä itseäni kultaisella 80-luvulla ja varsinkin ystävääni, joka oli/on kova ilves-fani. Otsatukan taakse oli hyvä piiloutua!!!
Sen kunniaksi pari kasaribiisifiilistelyä youtubesta:
Soft Cell - Tainted Love
Alphaville - Sounds Like a Melody

Muita tv-vinkkejä mitä pitää ehdottomasti nähdä ovat keskiviikkona TV5 alkavat uudet Tanskalaisen maajussin jaksot. Ja tietysti kakkoselta tuleva YPÄJÄ. Multa itseltäni on jäänyt Ypäjä kokematta, mutta meininki on ratsastuskoululta tuttua, aitoa, reilua (ei aina kaikille...) raatamista. Paljon paskaa ja vähän huippuhetkiä. Sitähän se eläinten ja varsinkin hevosten hoitotyö on. Musta on ihanaa nähdä että Ypäjällä sama meininki jatkuu samanlaisena vaikka vuosikymmenet vaihtuvat.
Viikonlopun pituisen valjaskurssin olen Ypäjällä käynyt, sekä lukuisissa kisoissa hoitamassa aikoinaan, eli jonkuverran tuttu hevospitäjä kuitenkin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti