perjantai 26. lokakuuta 2012

Talvi tuli

Vielä eletään lokakuuta ja ulkona paukkuu pakkanen ja maassa on lunta. Kerrankin minä olen ajoissa varautunut talven tuloon! J vaihtoi talvirenkaat mun autoon jo alkuviikolla, ja eilen kävi kengittäjä, joka laittoi Fapsulle talvikengät ja neljä hokkia. Tänä aamuna mietin ettei tilsakumitkaan olisi olleet hassummat. No, ei ehkä sentään vielä lokakuussa. En jaksa uskoa että tämä keli tällaisena jatkuu pitkään. Varmasti tulee vielä vesikelit.
Eläimet olivat aamulla innoissaan lumesta. Sandralle lumi oli elämän ensimmäinen. Eilen illalla tuli jo lunta kun hain alpakoita sisälle. Sandra oli Juulin kanssa kopissa piilossa lumisadetta, ja Sandra ei millään meinannut uskaltaa hypätä pois kopista koska maassa oli jo sen verran lunta. Uskallettuaan lumi ei ollutkaan hassumpaa hänen mielestään.
Aamulla se oli vieläkin kivempaa. Alpakat lysähtelivät maahan putipuhtaaseen lumeen vuoronperään matkalla tarhaan. Matkanteosta ei tahtonut tulla mitään kun aina joku veti maihin piehtaroimaan uudelle lumelle.







Kanitkin ilahtuivat lumesta, tosin sisätiloissa. Kyllikki-angorakani syö tässä lunta.

Kanoja ei lumi liiemmin innostanut. Ne eivät lähteneet koko päivänä ulos. Kohta Einarin porukkakin saa siis muuttaa talvikanalaan. Siellä vaan on yksi ylimääräinen kukko, joka pitäisi sitä ennen saada myytyä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti