lauantai 23. maaliskuuta 2013

Vanha koulupenkki

 Minähän olen ratsastanut jo monta vuotta rungottomalla satulalla Fapsulla. Alkuun siihen ei meinannut tottua, mutta jotenkin sitten totuin. Rungottomassa on ihan mukava istua, mutta huonoja puolia on kyllä aika paljon; Se pyörii pullean hevosen selässä miten sattuu, esim. selkään nousussa se keikahtaa todella helposti. Jalustimet on liian takana, ja siinä istuu kaikenkaikkiaan taaempana kuin normaalissa satulassa, siten pohjekin huitelee ihan ihme paikoissa. Vyö on vaikea kiristää yksin, juuri sen takia että satula pyörii hevosen selässä.

No mullahan oli tallissa pölyttymässä vanha koulu-Wintec. Se on kyllä tosi vanha, mutta ihan hyvässä kunnossa vielä vastinhihnoja lukuunottamatta. Tämä on Pässin vanha satula ja siirtyi Fapsulle silloin kun ponin ostin. Maailman ihanin satula!
Kaivelin sen tänään esiin ja hinkkasin pölyt pois pinnasta, turvajalustimiin vaihdoin uudet kumilenkit ja ei muuta kun satula ponin selkään ja menoksi.
Nyt Fapsu on taas laihtunut sen verran että vyö menee hyvin kiinni (ei toki sama vyö kuin Pässille...).
 Oli kuin kotiinsa olisi palannut kun istuin tuohon satulaan. Koulusatulat on kyllä ihan parhaita. Rungoton saa nyt mädäntyä tallissa, tuskin sitä enää kaivan esille.

Kaunis karvaturri! Kilpirauhaskasvain ei tunnu vaikuttavan mitenkään ratsastaessakaan. Ei vaikka Fapsu kulkisi muodossa.
Poni oli tänään reippaalla päällä ja laukkakin pysyi ihan hyvin yllä. Sillä on ollut välillä vaikeuksia pitää yllä lyhyttä laukkaa (syynä liian harvat ratsastuskerrat, eli huono kunto, hyi mua.). Kunto on kyllä nyt parantunut hyvin laihtumisen myötä.

Kiikanvuoressa oli ihan tuoreita ilveksen jälkiä, ja aika monessa paikassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti