perjantai 8. maaliskuuta 2013

My Lidl Pony - hevosenlihaskandaalista

Kuva: 9gag.com
 Kuvottaa!
Ei ollut helppoa kaupassa ostosten teko tähänkään asti, ja taas poistun kaupasta kärry entistä tyhjempänä. Hevosenlihassa sinänsä ei ole mitään pahaa, päinvastoin se on hyvää ja kotimaisena hyvin eettinen valinta. Mutta tunnen itseni tyhmäksi ja petetyksi, sillä minunkin vatsaani on vuosien saatossa mennyt ties miten paljon mm. romanialaista hevosenlihaa. Ja mitä kaikkea muuta?
Piilopaskalihaa on joka paikassa, ja se on niin huomaamatonta, että sitä ei valistunutkaan kuluttaja huomaa kovin helpolla. Otanpa kahviossa lihapasteijan, sen lihan sisältöä ei varmasti tiedä tarkalleen kukaan, ja se joka tietää, vaikenee. Tai haenpa nopeasti kaupasta evääksi saarioisten lihamakaronilaatikon, mitähän shittiä sekin sisältää? Ja kylässä... on tosi noloa kieltäytyä tarjottavista, tai kysellä mitä ne mahtavat sisältää. Ja pikaruokaloissa... jopa kotimaisuutta mainostava Hesburger tarjoaa englantilaista kananlihaa. Ja mitäs nämä muut sitten. Linkki
Sanomattakin on selvää, että multa jää kauppaan kaikki einekset, mitkä sisältävät lihaa. Leikkeleet (niissähän ei edes ilmoiteta alkuperämaata, mitä ihmettä?), ja kaikki sianlihajalosteet myös. Apua, en voi ostaa edes makkaraa enää.
Ainoa mitä uskallan syödä, on lihat omasta pakastimesta (tiedän tarkalleen mistä ne ovat peräisin) ja kasvikset itse kokattuna (ei pakastepusseista). Ja tietysti omat kananmunat.
kuva: 9gag.com
Kauhulla odottelen tämän skandaalin paisumista, milloin jostain löytyy ensimmäiset kissanlihat tai rotanlihat? Ainiin, joudun väkisinkin ostamaan ulkolaista, rääkättyä lihaa - kissanruuan muodossa. Mitähän niissä onkaan, kun ihmistenkin ruuista löytyy vaikka mitä.
Tietääkö kukaan kissoille kotimaista eettistä ruokamerkkiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti