perjantai 24. tammikuuta 2014

Kylmää piisaa

 Voi että kun on kylmää! Tänä aamuna taisi olla kaikista kylmintä, kun mittari näytti -26. Onneksi on loma. Töissä käydessä kuitenkin aina on huoli omista eläimistä, että miten ne siellä kotona pärjäilevät. Mysli vihaa loimia, joten sitä ei voi oikein loimittaa. Eikä Fapsuakaan, koska Mysli repii sen loimet. No Fapsu ei loimia tarvitsekaan, mutta aasille kyllä mielelläni pukisin loimia.
 Taaskin jaksan iloita miten hyvä talli minulla on tuossa vanhassa navetassa. Paukkupakkasia on jatkunut jo pari viikkoa, ja tallissa riittää silti lämpöä. Siellä ei tarvitse lämmittää, ainoastaan Maisa ja Pipsa possuilla on lämpölamppu. Navetta on rakennettu rinteeseen ja siitä on kaksi seinää maan alla. Sinne ei pakkanen helpolla tule sisälle, ihan nollan lähettyvillä kyllä ollaan nyt kun pakkaset on jatkuneet pitkään, mutta nollan alapuolelle se ei vaan mene, sen olen vuosien mittaan huomannut.
Uudessa kanalassakin pysyy pakkanen loitolla. J asensi sinne niin paksut villakerrokset seiniin että patteri on siellä pienimmällä mahdollisella säädöllä ja lämpö pysyy silti.
 Tällainen hieno halo-ilmiö oli eilen taivaalla auringon kanssa. Sitä tuli kuvattua joka suunnasta.


 Kissoille kova pakkasjakso ei ole ollut mieleen. Ilmeisesti lauhan pitkän syksyn vuoksi Sulokaan ei kestä pakkasta nyt yhtään, vaikka paksun turkin onkin kasvattanut. Se on monta kertaa päivässä lähdössä ulos, mutta tulee samantien takaisin. Sniku ei edes lähde ulos.
Tämä sisälläolo aiheuttaa sen että kissoilla on ihan mielettömästi energiaa, ja niitä pitää leikittää iltaisin jotta ne saavat purettua sitä johonkin.
Sulo ei ole mikään varsinainen tallikissa, mutta välillä se tulee käymään siellä. Eilen se malttoi olla siellä koko sen ajan kun vein eläimiä ulos, koska ulkona oli niin kylmä.
Joo, mulla on tosiaan vielä joulukoristeet tallissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti